Gravidele nu ar trebui sa ia niciun medicament care nu a fost prescris de medicul care urmareste sarcina sau de medicul curant, in cazul in care exista si anumite afectiuni ce necesita monitorizare.

[button href=”https://www.anamc.ro/medicatie-in-sarcina-ce-este-permis-si-ce-nu.html”]Despre medicatie in sarcina[/button]

Sunt periculoase chisturile ovariene? Ce sanse ai sa le dezvolti de-a lungul vietii? Cum iti dai seama ca ai un chist si ce tratamente sunt indicate? Afla de la dr. Bogdan Staicu, medic primar obstetrica-ginecologie.

[button href=”https://www.anamc.ro/dr-bogdan-staicu”]Despre dr. Bogdan Staicu[/button]

O data pe an. Este sfatul medicilor cand vine vorba despre controlul de rutina. Ce putem descoperi iti explica dr. Bogdan Staicu, medic primar obstetrica-ginecologie, unul dintre cei mai reputati profesionisti din Romania.

[button href=”https://www.anamc.ro/dr-bogdan-staicu”]Despre dr. Bogdan Staicu[/button]

Din cauza lipsei banilor sau pentru ca nu stiu cat de importante sunt, 3 din 10 femei insarcinate nu isi fac toate ecografiile in timpul sarcinii. Asta desi discutam despre investigatii care pot anunta malformatii sau probleme dintre cele mai grave.

[button href=”https://www.anamc.ro/morfologie-fetala”]Despre morfologii fetale[/button]

Povestea noastra incepe in 2014, atunci cand dr. Denisa Nica a decis sa fie mai aproape de pacientii sai in propria clinica, prin servicii de top si alaturi de o echipa de specialisti din cele mai cautate arii medicale, specialisti de renume care aleg Ana Medical Center pentru standardul inalt de calitate.

[button href=”https://www.anamc.ro/cine-suntem”]Citeste mai mult[/button]

Sarcina este o perioada frumoasa, poate cea mai frumoasa pentru unele dintre noi si, de ce nu, pentru unii dintre noi, caci cuplul este „gravid” pana la urma, chiar daca mama poarta bebelusul. Ca sa fie asa cum iti doresti, ar fi bine sa o planifici din timp si sa stii inca de dinainte de a confirma sarcina cum sa ai un copil sanatos…

[button href=”https://www.anamc.ro/cum-te-pregatesti-pentru-un-bebelus-sanatos-din-preconceptie-si-pana-la-nastere.html”]Citeste mai mult[/button]

Monitorizarea atenta a sarcinii te scapa de multe griji si dureri de cap, atat in perioada in care esti insarcinata, cat si dupa nastere. Asa poti afla, pas cu pas, cum se dezvolta bebelusul tau, daca totul este in regula sau exista vreo problema si trebuie intervenit pentru a o rezolva. Dupa ecografia de confirmare a sarcinii…

[button href=”https://www.anamc.ro/calendar-de-sarcina-cand-se-fac-ecografiile-morfologice-si-de-ce-o-viziune-detaliata.html”]Citeste mai mult[/button]

 

Cat timp incerci sa faci un copil? Depinde de varsta. La o prima indicatie. Sunt insa si numeroase situatii medicale ce te trimit la specialist fara sa astepti 6 luni (daca ai peste 35 de ani) sau 1 an (daca ai pana in 32-35 de ani). Una dintre ele este endometrioza. Despre fertilitate, diagnostic si solutii, am povestit impreuna cu Mihaela…

[button href=”https://www.anamc.ro/infertilitate-fertilizare-vitro-ploiesti”]Vezi servicii[/button]

Prima vizita la ginecolog ar trebui sa aiba loc imediat dupa inceperea vietii sexuale, indiferent care este varsta la care se intampla acest lucru. Totusi, sunt si medici care spun ca e bine ca fetele sa mearga la ginecolog dupa ce apar primele sangerari menstruale, preventiv, pentru a evita probleme sau complicatii ulterioare.

[button href=”https://www.anamc.ro/prima-vizita-la-ginecolog-cand-e-bine-sa-aiba-loc-si-la-ce-sa-te-astepti.html”]Citeste mai mult[/button]

 

Dezvoltarea embrionara anormala poate cauza defecte fizice sau mentale serioase fetilor. Studiile medicale vorbesc despre 4.000 de posibile anomalii ale bebelusilor, unele usoare spre nesemnificative, altele severe sau chiar fatale. In ceea ce priveste malformatiile congenitale, defectele de tub neural sunt printre cele mai frecvente.

[button href=”https://www.anamc.ro/cand-sarcina-nu-se-dezvolta-perfect-cele-mai-frecvente-anomalii.html”]Citeste mai mult[/button]

 

Exista metode moderne prin care multe dintre anomalii pot fi identificate. Ne referim aici la ecografii, in special cele de morfologie fetala, si la testele genetice, fie ele de screening – Panorama, Harmony, fie ele de diagnostic – amniocenteza. Important este sa respectam indicatiile medicilor in ceea ce priveste perioada…

[button href=”https://www.anamc.ro/cand-sarcina-nu-se-dezvolta-perfect-cele-mai-frecvente-anomalii.html”]Citeste mai mult[/button]

 

Grija pentru ca fatul sa se dezvolte normal este fireasca in orice cuplu care se pregateste sa primeasca in viata lui un copil. Evolutia stiintei este spectaculoasa, intr-un timp scurt. Astfel, dispunem acum de doua tipuri de testare genetica – de screening şi de diagnostic. Care sunt riscurile pentru fiecare procedura si de ce e…

[button href=”https://www.anamc.ro/morfologia-de-prim-trimestru.html”]Citeste mai mult[/button]

Dupa nastere, urmeaza perioada de lauzie, in care proaspata mamica se vindeca. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cat dureaza aceasta perioada, ce trebuie evitat si ce este benefic pentru organismul femeii care tocmai a nascut.

[button href=”https://www.anamc.ro/ginecologie-ploiesti”]Vezi servicii[/button]

 

 

Caldura verii este neplacuta pentru majoritatea dintre noi, dar in special pentru femeia insarcinata. La Traieste Sanatos cu Simona, aflam sfaturi pentru gravidutele care, in acest anotimp, se afla in ultimele doua trimestre de sarcina…

[button href=”https://www.anamc.ro/dr-denisa-nica”]Afla mai multe[/button]

Incerci de mai bine de un an sa concepi un copil pe cale naturala? Sau ai peste 35 de ani si incerci de 6 luni? Atunci ar fi bine sa te intrebi ce se intampla si sa aflam impreuna care este cauza. In acest scop, exista o serie de analize pe care cuplul ar trebui sa le faca, pe langa cele de rutina, uzuale, pentru verificarea starii de sanatate. Histerosonografia (pentru doamne) si spermograma…

[button href=”<https://www.anamc.ro/infertilitate-fertilizare-vitro-ploiesti”]Despre infertilitate[/button]

 

Suntem mereu in intampinarea nevoilor pacientilor nostri, prin servicii medicale de calitate oferite de specialisti, o educatie constanta pentru sanatate prin preventie si o atentie sporita oferita evolutiei starii de sanatate. Cei care au infiintat Ana Medical Center, in 2014, lucreaza si gandesc ca o echipa. Acest tip de cooperare eficienta si de viziune duc la o viziune unitara despre sanatate si educatie.

[button href=”https://www.anamc.ro/cine-suntem”]Cine suntem[/button]