Servicii Reproducere Umana Asistata

In cadrul clincii noastre, putem diagnostica problemele de fertilitate si putem ghida un tratament pentru acestea. In ceea ce priveste INSEMINAREA INTRAUTERINA si FERTILIZAREA IN VITRO, oferim:

 

  • diagnosticare infertilitate feminina si/sau masculina
  • stimulare ovariana
  • procedura de inseminare intrauterina
  • procedura de fertilizare in vitro in Romania sau in Grecia

Sarcina gemelara a Mihaelei, dupa endometrioza si FIV

Fertilizarea in Vitro este o sansa reala pentru cuplurile care nu pot avea copii. Cazurile pentru care se ajunge la aceasta procedura sunt variate:

  • de natura feminina - endometrioza, rezerva ovariana redusa, probleme cu uterul sau cu trompele uterine (insuficienta ovariana prematura, fibroame uterine, lipsa trompelor uterine), probleme cu ovulatia, probleme cu anticorpii care dauneaza ovulelor, ligaturarea trompelor etc.

 

  • de natura masculina - numar mic de spermatozoizi (oligospermie), probleme cu anticorpii care dauneaza spermei sau ovulelor, inabilitatea spermei de a penetra sau de a supravietui in mucusul cervical, inversarea vasectomiei.

Procedura de fertilizare in vitro

Pasul 1 – stimularea superovulatiei
Pasul 2 – recoltarea ovulelor
Pasul 3 – fertilizarea ovocitelor
Pasul 4 - cultura embrionarea
Pasul 5 - transferul embrionar  

Trombofilia, una dintre cele mai mari temeri ale femeii insarcinate

Trombofilia este una dintre marile spaime ale gravidelor moderne. Reprezinta o tendinta anormala a sangelui de a forma cheaguri in interiorul vaselor de sange. Daca nu este o predispozitie ereditara, aparitia acestei boli poate fi declansata de fumat, anticonceptionale, sedentarism prelungit sau de mersul la altitudini prea mari.

Afla mai multe

Expertul Acasa.ro, dr Denisa Nica: Prima vizita la specialist

Prima vizita la specialistul in probleme de fertilitate ar trebui sa aiba la loc dupa un an de incercari nereusite de a obtine o sarcina, daca femeia are 32, poate 35 de ani, sau dupa 6 luni de incercari fara rezultat, daca femeia are peste 35 de ani. De ce spunem “femeia” si nu “cuplul”? Pentru ca, din pacate, rezerva ovariana a femeii scade drastic dupa 35 de ani.

Citeste mai mult


Rezerva ovariana. Cum o ajutam atunci cand e insuficienta?

Rezerva ovariana reprezinta capacitatea ovarelor de a produce ovulele necesare procesului de reproducere. Cand vorbim despre rezerva ovariana nu ne referim doar la numarul de foliculi, ci si la calitatea lor. Cum afli care este rezerva ta si ce ai de facut atunci cand e pe terminate, ne spune dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie. 

Afla mai multe


 

Fertilizare in vitro cu Ovocite Donate

 

De ce fertilizare in vitro cu ovocite donate? Medicina avanseaza continuu si propune solutii noi, de la zi la zi. Problemele de fertilitate isi gasesc si ele rezolvare mai usor decat acum cativa ani.

Fertilizarea in vitro este solutia recomandata multor cupluri care nu au reusit sa obtina o sarcina pe cale naturala si motivul pentru care mare parte din ele isi pot strange, acum, bebelusul in brate.

Aceasta procedura vine cu o solutie si pentru femeile a caror rezerva ovariana a ajuns la final: ea se poate realiza si cu ovocite donate. Pentru ca poti deveni mama si daca materialul tau genetic nu este bun sau s-a terminat.

Afla mai multe