Subprogramul National de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer

Afla tot ce ai de facut pentru a beneficia de decontarea fertilizarii in vitro: conditiile de eligibilitate, analize necesare, depunere dosar, pregatire pentru procedura.

FIV gratuit in Ploiesti: ce deconteaza Ministerul Sanatatii

Contravaloarea procedurii FIV/ET in cadrul subprogramului national se finanteaza la un tarif de 10.000 lei/procedura FIV/ET. Din acesti bani, se acupera urmatoarele proceduri:

 1. prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara, efectuata prin anestezie locala sau sedare, dupa caz;
 2. procesarea spermei;
 3. inseminarea ovocitelor pentru fertilizare spontana;
 4. cultivarea embrionilor 72 de ore;
 5. transferul embrionar;
 6. monitorizarea evolutiei cazului, care consta in:
  6.1. efectuarea testului seric β HCG dupa 2 saptamani de la transferul embrionar;
  6.2. consult ginecologic si ecografic, la 6 saptamani de la realizarea activitatii prevazute la punctul 3., daca testul β HCG este negativ;
  6.3. monitorizarea a sarcinii la 6 saptamani de la realizarea activitatii prevazute la
  punctul 3., daca testul β HCG este pozitiv.

Aceste proceduri obligatorii trebuie completate de data efectuarii acestora si a rezultatelor tratamentelor si confirmate prin rapoarte medicale.

FIV gratuit in Ploiesti

Diagnosticarea cuplului

Analize si investigatii complexe pentru un diagnostic rapid si corect

Cea mai buna solutie pentru tine

Selectarea tratamentului, abordare personalizata, decizie eficienta. 

Gama completa de tratamente

Propunerea celor mai bune solutii si realizarea procedurilor in tara si strainatate. 

Contravaloarea altor servicii medicale in afara de cele prevazute la punctele 1 – 6 din lista de mai sus, efectuate la recomandarea specialistilor in scopul evaluarii suplimentare, imbunatatirii ratei de succes sau prevenirii unor complicatii, sunt suportate de catre beneficiari. Afla aici care sunt analizele necesare pentru depunerea dosarului: Analize necesare program FIV.

Tarifele sunt stabilite de unitatea sanitara si afisate la loc vizibil. Pentru acestea se elibereaza documentul fiscal, conform prevederilor legale in vigoare, cu indicarea serviciului prestat. Aceste activitati se realizeaza numai in conditiile in care cuplul a fost informat ca nu exista baza legala pentru rambursarea acestor servicii din bugetul subprogramului si isi asuma, in scris, plata contravalorii acestora.

FIV gratuit in Ploiesti: ce NU deconteaza Ministerul Sanatatii

Lista serviciilor medicale care nu fac obiectul rambursarii din fondurile alocate programului cuprinde, fara a se limita la acestea:

 • investigatii paraclinice preliminare (stabilite de fiecare unitate sanitara conform propriului protocol, daca sunt depistate afectiuni ce pot afecta evolutia tratamentului sau sarcinii);
 • monitorizarea tratamentului de stimulare ovariana;
 • anestezia generala la prelevarea ovocitelor;
 • ICSI (injectare intracitoplasmica a spermatozoizilor);
 • P-ICSI;
 • cultivarea embrionilor mai mult de 72 de ore pana la stadiul de blastocist;
 • diagnostic genetic al embrionilor;
 • crioconservarea ovocitelor, spermei sau embrionilor;
 • recoltarea chirurgicala a spermatozoizilor.

Cine beneficiaza de ajutorul de la stat pentru FIV gratuit in Ploiesti

Te poti incadra in programul de decontare a Fertilizarii in Vitro daca te regasesti in una din urmatoarele doua situatii. Si bineinteles, daca depui dosarul cat mai curand pentru FIV gratuit in Ploiesti:

 • cuplurile infertile, adica cele care nu au reusit sa obtina o sarcina, in mod natural, fara a folosi metode contraceptive, timp de 1 an.
 • cuplurile care au primit un diagnostic de afectiune incompatibila cu reproducerea pe cale naturala de la un medic specialist in probleme de fertilitate.

Exista cateva criteriile care trebuie indeplinite in mod obligatoriu pentru a putea participa la Subprogramul National de decontare a Fertilizarii in Vitro 2021.

In primul rand, trebuie sa existente indicatie de FIV de la medicul specialist. Ambii parteneri trebuie sa fie asigurati ai sistemului public de sanatate. Procedura de FIV trebuie sa se realizeze cu ovocite si sperma proprii, nu donate.

Varsta femeii sa fie intre 24 si 40 de ani. Indexul de masa corporala al femeii  sa fie cuprins intre 20 si 25. Rezerva ovariana sa fie in limite normale. Adica, nivelul AMH sa fie mai mare de 1,1 ng/ml.

Pentru a beneficia de FIV gratuit in Ploiesti, aceste cerinte sunt prezentate in legislatie astfel:

1. cupluri infertile care au indicatie pentru efectuarea procedurii FIV/ET, conform prevederilor anexei nr. IV.12 la prezenta anexa, care face parte integranta din aceasta;
2. membrii cuplului au calitatea de asigurat in conformitate cu prevederile art. 222 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
3. cuplu autolog (se exclude donarea de ovocite, de sperma sau mama surogat);
4. varsta femeii cuprinsa intre 24 si 40 de ani;
5. indexul de masa corporala al femeii cu valori cuprinse intre 20 si 25;
6. rezerva ovariana in limite normale probata prin valoarea AMH > 1,1 ng/ml.

Articole despre Infertilitate

Q&A: Cand apelezi la fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro este o metoda de reproducere umana asistata ce se recomanda cuplurilor care nu au reusit sa obtina o sarcina pe cale naturala,