PROGRAMUL CARE PERMITE DECONTAREA FIV,

FINANTAT SI IN 2024


Revenim cu noutati, pe masura ce ele vor exista. Guvernul a aprobat, in mai, reluarea finantarii, pentru 10.000 de proceduri.

Consultatie online GRATUITA pentru obtinerea ajutorului financiar

Aplica simplu si rapid pentru „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii”. Pregateste chiar acum dosarul, aprobarea lor se face in ordinea primul venit-primul servit.

Asigura-te ca ai o indicatie pentru decontarea procedurii de FIV de la un medic specialist in infertilitate si ca respecti noile criterii de eligibilitate! 

Poti beneficia de decontarea procedurii de FIV realizate atat cu ovocite proprii, cat si cu ovocite / sperma donate. In cazul donatelor, NU se deconteaza  costurile prelevarii
si/sau achizitionarii ovocitelor donate. Ele vor fi
suportate de beneficiari din bugetul propriu.

La Ana Medical Center, suntem alaturi de tine si iti oferim consiliere online gratuita pentru a rezolva cat mai rapid atat partea medicala, cat si pe cea birocratica.

Bineinteles, iti oferim suport si pentru realizarea cu succes a procedurii, monitorizarea eficienta a sarcinii obtinute si realizarea nasterii in spital de stat sau privat.

FIV gratuit Ploiesti

Programul National de Fertilizare in Vitro 2023-2024

Subprogramul National de Fertilizare in Vitro organizat de catre Ministerul Familiei va fi reluat in vara lui 2024, in forma avuta de “Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii”.

Iata care sunt principalele prevederi ale acestui program:

  • Se acorda beneficiul social pentru maximum 10.000 de beneficiari ai Programului, pentru efectuarea, pe teritoriul Romaniei, a procedurilor medicale de specialitate recomandate pentru reproducerea asistata medical.
  • Cuplurile si femeile din Romania care au indicatie in vederea efectuarii procedurilor de specialitate recomandate, vor primi un ajutor financiar in valoare de maximum 15.000 lei per beneficiar pentru decontarea cheltuielilor necesare efectuarii procedurilor.
  • Statul deconteaza cheltuielie pentru realizarea procedurii de FIV si cu ovocite donate si sperma donata, daca celulele donate sunt achizitionate de cuplul beneficiar sau de catre femeia infertila singura, dupa caz.
  • Atentie! Acelasi cuplu sau persoana, care solicita beneficiul social, nu poate beneficia in acelasi an, de mai multe programe care au acelasi scop, finantate din fonduri publice, derulate la nivel local sau central (poate aplica fie la programul derulat de MFTES, in parteneriat cu Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, fie la un alt program de aceeasi natura).
  • MFTES isi ia angajamentul sa analizeze eligibilitatea dosarelor in termen de maximum 30 de zile calendaristice de la depunerea documentatiei complete.

Ana Medical Center participa in continuare la Programul National de Fertilizare in Vitro, prin partenerii nostri. Oferim FIV gratuit in Ploiesti, tinand pasul cu schimbarile legislative. 

Diagnosticarea infertilitatii

Analize si investigatii complexe pentru un diagnostic rapid si corect si obtinerea indicatiei de FIV

Cea mai buna solutie pentru tine

Selectarea tratamentului, abordare personalizata, decizie eficienta. 

Gama completa de tratamente

Propunerea celor mai bune solutii si realizarea procedurilor in tara si in strainatate. 

Beneficiarii programului de decontare FIV 2024

Beneficiarii programului sunt cuplurile si femeile infertile, care au fost diagnosticate cu o afectiune incompatibila cu reproducerea pe cale naturala, de catre un medic specialist in obstetrica-ginecologie cu supraspecializare FIV si reproducere umana asistata medical.

In cadrul programului, un beneficiar poate primi beneficiul social pentru un numar de maximum 3 proceduri pe an pe toata perioada desfasurarii programului. 

Criterii de eligibilitate pentru inscrierea in program

Conditiile cumulative pentru acordarea beneficiului social in 2024 sunt:
a) un membru al cuplului infertil (casatoriti sau nu)/femeia infertila sunt cetateni romani, cu domiciliul in Romania;
b) cei doi membri ai cuplului infertil (casatoriti sau nu)/ femeia infertila sa aiba calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania;
c) procedurile medicale de specialitate recomandate trebuie sa se desfasoare intr-o unitate medicala de pe teritoriul Romaniei afiliata programului, autorizata sa desfasoare acest tip de activitati specifice;
d) varsta femeii beneficiare sa fie cuprinsa intre 20 si 45 ani, pana la implinirea varstei de 46 de ani.

Fertilizare in vitro in Ploiesti: cum se acorda ajutorul financiar

Cele doua vouchere sunt oferite simultan, astfel:

  • voucherul electronic-card este in suma de 5.000 lei si este aferent tratamentului medicamentos.
  • voucherul pe suport hartie este in valoare de 10.000 lei si este utilizat pentru procedurile medicale specifice. 

Acordarea beneficiului social se realizeaza in baza criteriului “primul venit – primul servit“, in limita fondurilor aprobate anual in bugetul MFTES.

In situatia in care costul tratamentului, prescris de catre medicul specialist in obstetrica-ginecologie cu competenta in tratamentul infertilitatii cuplului in reproducere umana asistata medical, depaseste valoarea voucherelor, beneficiarul suporta diferenta de cost.

In situatia in care costul tratamentului, prescris de catre medicul specialist in obstetrica-ginecologie cu competenta in tratamentul infertilitatii cuplului in reproducere umana asistata medical, este mai mic decat valoarea voucherelor, beneficiarul nu primeste rest in bani.

Ce se deconteaza in cadrul Programului social pentru cresterea natalitatii

1. prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara, efectuata sub anestezie locala sau sedare, dupa caz;
2. procesarea spermei;
3. inseminarea ovocitelor pentru fertilizare spontana;
4. cultivarea embrionilor 72 de ore sau 120 ore in functie de procedura agreata de clinica;
5. transferul embrionar;
6. monitorizarea evolutiei cazului, care consta in:
6.1. efectuarea testului seric Beta HCG dupa 2 saptamani de la transferul embrionar;
6.2. consult ginecologic si ecografic, la 6 saptamani de la realizarea activitatii prevazute la punctul 3., daca testul Beta HCG este negativ;
6.3. monitorizarea ecografica a sarcinii la 6 saptamani de la realizarea activitatii prevazute la punctul 3., daca testul Beta HCG este pozitiv;
6.4. Tratament medicamentos:
6.4.1. Medicamente de stimulare: folitropina alfa, folitropina beta, folitropina delta, alfa-corifollitropina, menotropin, lutropina alfa si combinatii ale acestora, care se constituie ca
si Denumire Comuna Internationala de sine statatoare, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii;
6.4.2. Medicamente de inhibitie: triptorelinum, cetrorelix, ganirelix;
6.4.3. Medicamente de declansare: gonadotrofina corionica umana, gonadotropina corionica alfa, triptorelinum;
6.4.4. Medicamente de sustinere: progesteron micronizat natural, progesteron forma injectabila, preparate care contin estrogen (estradiol) oral sau transdermic;

FIV gratuit in Ploiesti

Contravaloarea altor servicii medicale in afara de cele prevazute la punctele 1 – 6 din lista de mai sus, efectuate la recomandarea specialistilor in scopul evaluarii suplimentare, imbunatatirii ratei de succes sau prevenirii unor complicatii, sunt suportate de catre beneficiari. Afla din aceasta pagina Analize necesare program FIV care sunt analizele necesare pentru obtinerea indicatiei pentru fertilizare in vitro.

FIV gratuit in Ploiesti: ce NU deconteaza Ministerul Familiei

Contravaloarea altor servicii medicale decat cele prevazute anterior, efectuate la recomandarea specialistilor in scopul evaluarii suplimentare, imbunatatirii ratei de succes sau prevenirii unor complicatii se suporta de catre beneficiari la tarifele stabilite de unitatea sanitara si afisate la loc vizibil, pentru care se elibereaza documentul fiscal, conform prevederilor legale in vigoare, cu indicarea serviciului prestat. Aceste activitati se realizeaza numai in conditiile in care cuplul a fost informat ca nu exista baza legala pentru rambursarea acestor servicii din bugetul subprogramului si isi asuma, in scris, plata contravalorii acestora.

Lista serviciilor medicale care nu fac obiectul rambursarii din fondurile alocate proiectului, cuprinde, fara a se limita la acestea:
a) investigatii paraclinice preliminare (stabilite de fiecare unitate sanitara, conform propriului protocol, daca sunt depistate afectiuni ce pot afecta evolutia tratamentului sau sarcinii);
b) diagnostic genetic al embrionilor;
c) crioconservarea ovocitelor, spermei sau embrionilor;
d) recoltarea chirurgicala a spermatozoizilor;
e) anestezia generala intravenoasa la prelevarea ovocitelor;
f) Procedura ICSI (Intracelular sperm injection);
g) cultura de blastocist
i) nu se va face decontarea pentru prelevarea si/ sau
achizitionarea ovocitelor / spermei donate. Costurile prelevarii
si/sau achizitionarii ovocitelor / spermei donate vor fi suportate de beneficiari din bugetul propriu. 

In primul rand, trebuie sa existente indicatie de FIV de la medicul specialist. Ambii parteneri trebuie sa fie asigurati ai sistemului public de sanatate. Incepand cu acest an, procedura de FIV poate sa se realizeze  atat cu ovocite si sperma proprii, cat si cu ovocite donate, doar daca celulele donate sunt platite de catre cuplul beneficiar, femeia singura, dupa caz.

Varsta femeii sa fie intre 20 si 45 de ani, pana la implinirea varstei de 46 de ani.

In medie, sansele de reusita ale unui proceduri de fertilizare in vitro sunt de 35%. Asta inseamna ca 1 procedura din 3 se incheie cu o sarcina. Succesul procedurii poate fi insa mai mic sau mai mare, in functie de particularitatile fiecarui cuplu in parte. Totul e sa aveti incredere si sa respectati intocmai indicatiile medicului.

Clinica Ana Medical Center va sprijina in realizarea dosarului, in depunerea lui si in tot ceea ce inseamna partea medicala in realizarea procedurii.

Te astept la o consultatie de infertilitate pentru a discuta despre visul tau de a deveni parinte!

Ce trebuie sa contina Dosarul pentru inscrierea in program

Cererea de inscriere trebuie sa cuprinda urmatoarele documente justificative:
a) Copii ale actelor de identitate ale solicitantilor;
b) Declaratie pe propria raspundere;
c) Document medical din care sa rezulte diagnosticul de infertilitate, cu indicatia medicala pentru realizarea procedurii de FIV , eliberat de un medic specialist (care este angajat sau colaborator al unei unitati medicale afiliate in program) in obstetrica-ginecologie cu supraspecializare FIV si reproducere umana asistata medical, emis cu maximum 60 de zile inaintea depunerii dosarului.
d) Adeverinta eliberata de Casa de Asigurari de Sanatate din care sa rezulte calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate a solicitantului, emisa cu maxim 60 de zile inaintea depunerii dosarului sau orice alte documente conform legii, care sa probeze calitatea de asigurat.
e) Acord de prelucrare a datelor cu caracter personal

Toate documentele componente ale dosarului trebuie completate si semnate (unde este cazul) si certificate ”Conform cu originalul”, ulterior, scanate, si trimise pe email.

Solicitantii trebuie sa depuna online la adresa 𝗻𝗮𝘁𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲@𝗺𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲.𝗴𝗼𝘃.𝗿𝗼 a MFTES dosarul complet.

In cazul solicitantilor care nu au posibilitatea transmiterii dosarului online, pot trimite dosarul complet la adresa MFTES, regasita in cadrul sectiunii contact pe  www.mfamilie.gov.ro