Dr. Oana Dumitrescu

Medic Primar Obstetrica - Ginecologie

Dr. Oana Dumitrescu are o vasta experienta in domeniu, dobandita atat in sistemul de stat, cat si in sistem privat. Suntem bucurosi pentru ca a ales Ana Medical Center pentru a veni in intampinarea pacientelor din Ploiesti.

Servicii obstetrica - ginecologie

Consultatie

neonatologie ploiesti

Confirmare sarcina

ecografie transfontanelara bebelusi ploiesti

Supraveghere sarcina

inseminare intrauiterina ploiesti

Nastere

Nasterea reprezinta un fenomen fiziologic care incheie perioada de sarcina. Astfel, atat de asteptata, nasterea poate fi o experienta placuta, atunci cand pacienta este pregătita si informata corect despre momentele care trebuiesc parcurse în orele de travaliu. Este opinia dr. Oana Dumitrescu, exprimata intr-un interviu pentru Ziarul Oglinda.

Nasterea naturala este un proces natural, minim invaziv, si care ofera o serie de avantaje, atat pentru mama, cat si pentru copil.

In primul rand, copilul este ajutat de contractia uterului la expulzie sa elimine lichidul din plamani si sa respire singur dupa venirea lui pe lume. De asemenea, nasterea vaginala ii ajuta pe nou-nascuti sa aiba un sistem imunitar mai puternic, bacteriile benefice ale mamei transmise in timpul nasterii ducand la formarea florei intestinale a nou-nascutului. O nastere naturala ajuta la declansarea rapida a lactatiei si stimuleaza de la bun inceput hranirea la san a copilului. In plus, perioada de spitalizare va fi una de scurta durata, in functie de nevoile mamei si ale copilului.
Perioada de recuperare postpartum este mai usoara si mai scurta decat in cazul nasterii prin cezariana.

Dr. Oana Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie