Amniocenteza

Amniocenteza poate diagnostica sindromul Down, sindromul Edwards sau sindromul Patau, dar si tulburari precum fibroza chistica sau spina bifida ori incompatibilitatea de RH.

De ce amniocenteza Ploiesti la Ana Medical Center

Amniocenteza si biopsia de vilozitati coriale sunt investigatii de tip diagnostic, invazive, ce se recomanda atunci cand analizele de sange Dublu Test, Triplu Test sau chiar Panorama/Harmony indica o probabilitate mare ca fatul sa aiba Sindromul Down sau alte boli genetice, care ii pot pune in pericol viata sau calitatea vietii. Acest lucru este mai frecvent in cazul femeilor care devin mamici la varste extreme: pana in 16 ani sau dupa 35 de ani. Contam pe sprijinul Dr. Bogdan Staicu!

amniocenteza ploiesti

Detectare anomalii peste 99%

Atat lichidul amniotic, cat si placenta au aceleasi informatii genetice ca fatul. 

Biopsia de vilozitati coriale

Diagnosticate anomalii cromozomiale precum Down, trisomiile 18, 13, Turner

Siguranta procedurilor

Experienta cadrului medical este esentiala, iar noi contam pe Dr. Staicu. 

Rata de detectie a anomaliilor depaseste 99%

Atat lichidul amniotic, cat si placenta au aceleasi informatii genetice precum fatul, asa ca rata de detectie a anomaliilor depaseste 99%.

Amniocenteza poate diagnostica sindromul Down, sindromul Edwards sau sindromul Patau, dar si tulburari precum fibroza chistica sau spina bifida ori incompatibilitatea de RH dintre mama si fat. In unele cazuri, amniocenteza poate fi folosita si pentru a analiza daca plamanii copilului sunt suficient de bine dezvoltati astfel incat acesta sa poata respira singur, daca fatul a fost afectat de infectii precum toxoplasmoza sau citomegalovirus sau pentru a stabili paternitatea acestuia.

Cu ajutorul biopsiei de vilozitati coriale, pot fi diagnosticate anomaliile cromozomiale precum Sindromul Down, trisomiile 18 si 13, sindromul Turner, dar si alte boli genetice, precum fibroza chistica, siclemia si boala Tay-Sachs, insa nu si defectele de tub neural, precum spina bifida si anencefalia. Rezultatele vin, de regula, in doua saptamani.

sarcina
Morfologie fetala

Dublu test in sarcina: de ce este important?

Perioada de debut a sarcinii presupune o serie de teste pentru a afla informatii relevante despre dezvoltarea fatului si a minimaliza riscurile inerente. Dr. Denisa