Dublu test in sarcina: de ce este important?

sarcina

Perioada de debut a sarcinii presupune o serie de teste pentru a afla informatii relevante despre dezvoltarea fatului si a minimaliza riscurile inerente.

Dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie, cu competenta in ecografie obstetricala si ginecologica, te ajuta cu informatii despre dublul test.

Dublu test in sarcina reprezinta prima analiza care poate trage un semnal de alarma cu privire la modul in care se dezvolta fatul. Este o analiza de sange prin care se determina markerii biochimici fetali ce se afla in sangele mamei, precum si valorile proteinei A plasmatice.

Dublu test este insotit de ecografia morfologica de trimestrul I. Scopul este de a corela anumiti parametri si a stabili astfel daca exista sau nu riscul ca fatul sa aiba malformatii majore, care ar face imposibila supravietuirea bebelusului, dar si anomalii genetice. Aici ne referim la sindromul Down – trisomie 21, sindromul Edwards – trisomie 18 – sau sindromul Patau – trisomie 13.

Continuarea, in clicksanatate.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] de epidemia de coronavirus. Aceasta scanare se face in combinatie cu testele de sange – Dublu Test – pentru a determina riscul copilului de a avea anumite anomalii cromozomiale, cum ar fi […]

Ultimele articole