Pachet screening fetal

Pachetul Morfologie Fetala (Medium)

Pachetul screening fetal este dedicat evaluarii starii de sanatate a bebelusului inca din viata intrauterina. In prezent, medicina a evoluat atat de mult, incat viitorii parinti pot afla predispozitia la anumite boli a copilului lor inca de dinainte de venirea lui pe lume.

Pachetul Morfologie Fetala cuprinde cele 3 testari estentiale care le arata viitorilor parinti nu doar sexul bebelusului, ci si cate degete are la maini si la picioare sau lungimea si greutatea sa. In multe dintre cazuri, malformatiile fatului sunt depistate la timp, iar diagnostocarea face cu adevarat diferenta.

Pachet Screenig Fetal

Pacientele care aleg sa isi faca morfologia fetala de prim trimestru + Dublu Test in clinica noastra, vor primi o reducere de 50 lei la fiecare dintre urmatoarele doua morfologii fetale – de trim. II si III. Reducere totala: 100 lei.

Ecografie morfo-fetala trim. I

Morfologia de prim trimestru este prima analiza a viitorului bebelus. Ecografia morfofetala de trimestrul I se realizeaza cand sarcina are intre 11 si 14 saptamani. Aceasta morfologie fetala nu se face mai tarziu de 14 saptamani deoarece fatul isi schimba pozitia in uter, iar examinarea anatomiei sale poate fi mai dificila. In cadrul acestei ecografii, viitorii parinti afla daca bebelusul lor se dezvolta normal sau daca are anumite probleme de crestere, sau daca exista probabilitatea ca fatul sa dezvolte un sindrom, cum ar fi Down, Edwards sau Patau. Este o ecografie complexa, care masoara anumiti markeri ce au un singur scop: sa iti spuna daca bebelusul tau este bine.
Pret – 300 lei

Ea se face in combinatie cu analiza denumita Dublu Test. Rezultatele de la Dublu Test nu confirma ca fatul ar putea suferi de aceste boli, dar arata o probabilitate, mai mica sau mai mare. Spre deosebire de ecografia morfologica de trimestru I, Dublu Testul este practic o analiza de sange, proba prelevata de la femeia insarcinata. Aceasta analiza determina markerii biochimici fetali ce se afla in sangele mamei, precum si valorile proteinei A plasmatice.

Ecografie morfo-fetala trim. II

Morfologia fetala de trimestrul II le arata viitorilor parinti cum se dezvolta organele bebelusului si pot vedea daca totul este in regula cu el. Este cea mai importanta ecografie din perioada sarcinii si se face in saptamanile 19-22 de sarcina. In acest interval, fatul este foarte bine dezvoltat, iar pozitia lui in uter permite o vizualizare buna a parametrilor care indica daca este sanatos sau daca sufera de o anumita malformatie. Sunt examinate toate organele fatului, forma si structura cutiei craniene, este masurata lungimea coloanei vertebrale, este verificat daca peretele abdominal acopera toate organele interne. In timpul morfologia fetala de trimestrul II medicul verfica inimioara bebelusului, daca cele 4 camere comunica intre ele asa cum trebuie, se asigura ca stomacul si rinichii functioneaza normal si ca bebelusul are toate degetele la maini si la picioare. Apoi este analizata si placenta, care are un rol esential in sarcina, fiind sursa de hrana si oxigenare a bebelusului, pentru a vedea unde este pozitionata.

Ecografie morfo-fetala trim. III

Morfologia fetala de trimestrul III evalueaza starea bebelusului inainte de nastere si anunta viitorii parinti daca au aparut eventuale probleme neprevazute. Se face in saptamanile 32-34 ale sarcinii. In timpul acestei ecografii, medicul evaluaza daca bebelusul a crescut corespunzator sau daca sunt ceva probleme care il supara. La momentul morfologiei de trimestrul III, aproape toate organele copilasului sunt functionale si complet dezvoltate. Chiar daca pozitia lui in uter nu mai permite vizualizarea tuturor detaliilor ca la ecografia anterioara, tot pot fi identificate eventuale malformatii cu debut tardiv. La aceasta ecografie, se va masura si cantitatea de lichid amniotic din burtica viitoarei mamici. Este un parametru important, pentru ca poate semnala posibile probleme. Prea mult lichid ii poate cauza bebelusului atrezie esofagiana, iar prea putin poate rupe membranele inainte de termen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Respectarea intervalului trebuie avuta in vedere la toate ecografiile morfo-fetale. Pentru a-i asigura pe parinti ca vor respecta intervalele tuturor testelor in sarcina care pot evidentia malformatii ale fatului, am creat Pachetul Morfologie Fetala. […]

[…] langa morfologiile fetale care insotesc orice sarcina, in cazul sarcinii gemelare, incepand cu cel de-al doilea trimestru de […]

[…] Chiar daca nu acesta este scopul principal, aceasta ecografie iti poate spune cu o probabilitate aproape de 100% si care este sexul copilului, daca nu ai aflat pana la atunci. Afla aici care sunt costurile. […]